Whiteboards er essentielle kontorartikler

Der findes nærmest ikke et kontor uden et whiteboard, og det er fordi, de er næsten uundværlige. Du har brug for et whiteboard både i forhold til praktisk koordinering af arbejdet, fremlæggelse af forretningsidéer og brainstorming. Et whiteboard er praktisk, fordi du både kan tegne og skrive på det, og fordi det er magnetisk. Det er muligt at bruge forskellige farver af tuscher og dermed fremhæve forskellige dele af tekst eller tegning. Forskellige medarbejdere kan også have forskellige tuscher, så man kan se, hvem der har skrevet hvad. Endelig er et whiteboard let at gøre rent efter brug. Det bliver mere og mere populært, at tage fotos af eksempelvis brainstorms på whiteboards. De kan så hives frem senere igen, imens jeres whiteboard er i brug i forhold til nye idéer og projekter.

Brainstorm med whiteboard

Det gør unægteligt en stor kreativ forskel, om man står sammen og skriver, tegner og blander sig i hinandens ideer, eller om man sidder alene foran sin computerskærm. Det er ikke til at komme udenom, at vi tænker godt, når vi står op, kigger væk fra skærmen og kommunikerer med hinanden. En af de allerbedste måder at brainstorme på er at bruge et whiteboard. Det er både et godt redskab, når man brainstormer alene og i fællesskab. På whiteboardet er der god plads, der kan både skrives og tegnes, og det er let at ændre i teksten. Man kan tegne streger og skabe nye forbindelser på tavlen, og det er muligt at farvekode forskellige ideer. Når man skal præsentere en brainstorm, kan det også være lettere at gøre med selve det whiteboard, man har brugt til den kreative proces, end med en powerpoint præsentation. Her kan du gennemgå de enkelte dele og vise, hvordan idéerne opstod, og hvordan de endte med at hænge sammen til den eller de idéer og koncepter, der kom ud af det.

Godt kontormiljø med et whiteboard

Hvis I er flere små virksomheder, der deler lokaler, er et whiteboard et perfekt redskab til kommunikation imellem de forskellige firmaer. Det er ofte de små praktiske ting, der afgør, om man synes, man befinder sig i et godt fælles kontormiljø eller ej. Noget af det allermest ødelæggende i et kontorfællesskab er uklare aftaler vedrørende de fælles områder. Nogle mener bestemt at kunne huske, at de købte kaffe i sidste uge, mens andre føler, de altid går ud med skraldet. Med et whiteboard er det nemt og enkelt, at dele små beskeder og noter med hinanden. Her kan man minde hinanden om, hvornår der næste gang bliver gjort rent, eller hvem der er ansvarlig for at købe kaffe og mælk i næste uge. Er der fælles mødefaciliteter, kan man også bruge det fælles whiteboard til at booke mødelokalet, så alle ved, hvornår det er i brug og af hvem. Hvis der ikke allerede er et whiteboard på dit kontor eller din arbejdsplads, er det helt sikkert noget, I vil kunne få gavn af. Du kan finde et stort udvalg af whiteboards her: https://justmore.dk/whiteboardtavler.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *