Skal virksomheden vokse? Skab god forretningsudvikling

Lær mere om vores forviklede hjerner (foto viauc.dk)
Skab god forretningsudvikling (foto via.dk)

Som virksomhed er dagligdagen ofte en splittet affære, hvor man hele tiden skal holde hjulene kørende og bevare overblikket over virksomhedens nuværende situation og resultater. På den anden side er det også en evig kamp for at kigge fremad og fastlægge nogle konkrete mål, som virksomheden skal skabe ud fra en overordnet strategi. Dette kræver ofte et godt overblik og en god forretningsforståelse, for at disse mål bliver lavet så effektivt og realistisk som muligt.

Derfor kan mange virksomheder have gavn af en håndsrækning fra konsulentvirksomheder, som tilbyder kurser og konsulentbistand i at skabe en sund forretningsudvikling. Dette kan også kaldes management consulting.

Forretningsudvikling kan ske i forskellige virksomheder

Forretningsudvikling handler i stor grad om at give ledelsen af virksomheden nogle værktøjer til at kunne implementere de rigtige mål i den daglige arbejdsproces. Det kan for eksempel være en produktionsvirksomhed, som arbejder med produktion af maskindele til en bestemt industri. Hvis ledelsen har lavet en strategi, for at blive landets førende leverandør til denne industri, så skal der iværksættes nogle mål, som skal kunne sikre, at denne strategi nås. Samtidig skal man som ledelse også kigge på, hvordan man helt praktisk får implementeret disse mål hos medarbejderne. Dette kunne måske være en række kurser i nye produktionstekniker, eller investering i nye og mere effektive maskiner, som øger produktionshastigheden.

Forretningsudvikling kan også foregå i andre typer virksomheder. I det daglige supermarked kan man i den øverste ledelse lave en strategi, som betyder, at kunderne skal have den bedste service i forhold til andre supermarkeder i byen. Forretningsudviklingen ville så gå ud på at skabe en fornemmelse af god service hos kunderne, og hvordan man kan måle at servicen i kundernes øjne bliver bedre. Det kunne for eksempel være et mål, om at kunder altid skal vises helt hen til en konkret varer, hvis de spørger efter varen ved en ekspedient.

Klik her og se mere om forretningsudvikling

Du kan også læse mere om forretningsudvikling her:

De fleste virksomheder har godt af en forretningsudvikling

Gør din idé til virkelighed med forretningsudvikling

Share

2 thoughts on “Skal virksomheden vokse? Skab god forretningsudvikling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *