Search and selection – garant for den helt rigtige leder

Det kan være sin sag at finde de helt rigtige medarbejdere (Foto: danskvikarcenter.dk)
Det kan være sin sag at finde de helt rigtige medarbejdere (Foto: danskvikarcenter.dk)

At søge og vælge. Det gør vi jo mere eller mindre i alle henseender i livet. Søger, finder og vælger. Vi gør det, når vi leder efter en livspartner. Søger i bylivet, på jobbet, måske på nettet, finder et udvalg, vi tror, kan matche os, og vælger så ham/hende, vi tror på. Vi gør det, når vi leder efter nyt hus. Gennemtravler boligsiderne, sætter bolle med rød tusch om husene, vi kan lide, og til sidst vælger vi, hvad, vi tror, er drømmehuset. Vi gør det, når vi køber ind, når vi leder efter nyt job, finder årets sommerferie online og netshopper. Vi gør det hele tiden.

Søger og vælger.

I dag tilbyder professionelle folk at søge og vælge for dig i virksomhedssammenhæng. Hvis du mangler en medarbejder, fx i en lederstilling, påtager de sig at finde det helt rigtige match. Det gælder både fagligt, men også personligt – den nye medarbejder skulle jo gerne gå godt i spænd med resten af afdelingen. I skal som virksomhed selvfølgelig godkende valget, ligesom den nye med arbejder skal godkende jer. Man taler om en 2-vejs proces. Alle skal være glade. Det, ved man nemlig, giver det bedste resultat. Derfor får I også en to års garanti.

Search and selection

Den helt rigtige medarbejder, og i særdeleshed, hvis denne skal varetage en topstilling, er nemlig altafgørende for det arbejde, der skal udføres – og kvaliteten af det. Alle ved, at de lægger flere kræfter i ting, de føler for – og derfor skal den ny medarbejder selvfølgelig brænde for virksomheden og virksomhedens strategi. Derudover skal den nye medarbejdere forstå strategien og have lyst til at arbejde videre med den. Han/hun skal være iderig, arbejdsom og samarbejdsvillig – den type medarbejder og leder, alle ønsker sig.

For dig som virksomhedsdrivende er det tidsbesparende at lade nogle andre om jobansættelserne. Tænk, hvor meget tid du normalt bruger på jobopslag, afslag og samtaler.

Læs mere om search and selection her

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *