Moderne ledelse handler om at forbedre og evaluere

Er jeres ledelse i en bevidst udvikling? (foto hansentoft.dk)
Er i bevidste om at udføre moderne ledelse? (foto: hansentoft.dk)

Ledelse er ikke bare noget, man tager. Det er ansvar og et privilegium, hvortil der hører både erfaring, teori og know-how. At agere i en ledelse i en virksomhed handler om at kunne agere dynamisk og om at kunne orientere sig i forhold til forventninger og muligheder. Det kan godt være, at det traditionelle hierarkiserede system imellem ledere og ansatte er smuldret. Nu om dage er man dus med lederen, og lederen er som sådan også underordnet nogle generelle regler og kodekser, der gør ham sidestillet med sin medarbejdere. Denne antihierarkisering betyder dog ikke, at lederen ikke har bestemte opgaver eller, at der ikke forventes særlige handlinger af ham.

Dynamisk ledelse

En leder skal som udgangspunkt være troværdig og handlekraftig. Det er to egenskaber, der binder den gode leder sammen. Men det handler også om at kunne gennemskue et marked, ligesom det handler om at kunne gennemskue en virksomheds position. Det kan man selvfølgelig med tiden og med erfaring. Men for at kunne handle up-to-date og altid være villig og parat til at kunne bestemme, er det vigtigt, at man også konstant forsøger at evaluere og forbedre sine kompetencer. Derfor findes der ledelsesudvikling. Ledelsesudvikling er med til at udvikle og forbedre ledelsesmetoderne, så de er tidssvarende og i overenstemmelse med virksomhedens egne krav til en god ledelse.

At udfrie potentialet

Det kan være en god ide sammen med en konsulent at sætte sig ned og diskutere metoderne og principperne, virksomheden skal drives efter. En klarlægning af disse samt en forståelse af virksomhedens potentiale samt forventninger er med til at skabe en grundlæggende sund udvikling på baggrund af ambitioner og realistiske målsætninger; Med netop ledelsesudvikling bliver det muligt at udfylde potentialet. Det potentiale enhver virksomhed har.

Læs meget mere om ledelsesudvikling her

Se mere om ledelse her:

Udvikl dine kompetencer med ledelsesudvikling

Ledelseskurser skaber og uddanner fremtidens ledere

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *